Śmietanka towarzyska

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy INKA
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 1 gruszka
  • Pół tabliczki białej czekolady
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta mielonego chili

Przygotowanie

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie się topić, zagotuj w rondelku 200 ml mleka. Dodaj do niego roztopioną białą czekoladę i bardzo delikatnie wymieszaj. Dodaj szczyptę cynamonu i mielonego chili. Ponownie zamieszaj. Tak przygotowanym mlekiem zalej dwie łyżeczki ulubionej kawy INKI. Obraną gruszkę rozdrobnij na mus przy pomocy blendera. Gotową masę dodaj do zaparzonej INKI i delikatnie wymieszaj. Możesz dodać spienione mleko. Smacznego!

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka