Sen o migdałach

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • Pół dojrzałego banana
  • Mleko migdałowe
  • Śmietana 30%
  • 2 łyżki Kakao
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Chipsy bananowe do dekoracji

Przygotowanie

Miksujemy połowę banana i przekładamy do kubka. Podgrzewamy mleko migdałowe i wlewamy do zmiksowanego banana, a następnie dodajemy 2 łyżeczki inki Klasycznej i dokładnie mieszamy. Całość wykańczamy czekoladową bitą śmietaną (śmietanę wymieszać z kakao i cukrem pudrem i zrobić z niej czekoladową bitą śmietanę w syfonie lub tradycyjnie). Na koniec dekorujemy pokruszonymi chipsami bananowymi.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka