Różana Inka

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy INKA
  • 200 ml mleka
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • 2 łyżeczki konfitury z róży
  • 2-3 płatki róży

Przygotowanie

150 ml mleka gotujemy i zalewamy nim dwie łyżeczki ulubionej kawy INKA. Pozostałe 50 ml spieniamy i odstawiamy na bok. Kostki mlecznej czekolady drobno siekamy i wsypujemy do gorącej kawy INKA. Delikatnie mieszamy do momentu, gdy czekolada się rozpuści. Na dno ulubionej szklanki wykładamy konfiturę z róży. Zalewamy to wszystko wcześniej przygotowaną kawą. Na wierzch kładziemy odrobinę spienionego wcześniej mleka i kilka listków róży.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka