Rabarbarowa Inka

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki bezglutenowej
  • 100 ml wrzątku
  • 100 ml chłodnego mleka skondensowanego słodzonego
  • 3-4 kostki lodu
  • 2-3 łodyżki rabarbaru
  • 3 łyżki wody
  • 3-4 łyżki cukru brązowego

Przygotowanie

Rabarbar pokrój w drobną kostkę i wrzuć na patelnię, posyp cukrem i dodaj 3 łyżki wody. Smaż do momentu, aż rabarbar się rozpadnie i powstanie rzadka konfitura. Odstaw do ostudzenia. 2 łyżeczki INKI Bezglutenowej zalej wrzątkiem. Do misy blendera wlej mleko skondensowane, ostudzoną konfiturę z rabarbaru, zaparzoną INKĘ oraz 3 – 4 kostki lodu. Całość zblenduj i przelej do ulubionej szklanki.

Na zimno Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka