Puszek okruszek

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml mleka roślinnego lub zwykłego
  • 3 łyżki lodów waniliowych
  • 3 herbatniki zbożowe
  • Szczypta cynamonu

Przygotowanie

Mleko przelewamy do rondelka, dodajemy szczyptę cynamonu i zagotowujemy. Następnie zalewamy tak przygotowanym mlekiem 2 łyżeczki ulubionej Inki. Mieszamy. Do wysokiego naczynia rozkruszamy herbatniki, dodajemy lody waniliowe, mieszamy (możemy użyć miksera). Następnie powoli dolewamy przygotowaną wcześniej Inkę i całość miksujemy jeszcze około 1-2 minuty. Tak powstałą puszystą kawę z okruszkami przelewamy do fantazyjnej szklanki. Smacznego!

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka