Orzechowe porachunki

Składniki

  • 2 łyżki ulubionej Inki
  • 200 ml gorącej wody
  • 2 łyżeczki syropu orzechowego
  • Bita śmietana
  • 6 orzechów laskowych
  • 6 orzechów włoskich

Przygotowanie

Inkę przygotowujemy zalewając ją gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Następnie delikatnie dolewamy do niej syrop orzechowy i energicznie mieszamy. Na wierzch naszej zbożowej kawy kładziemy solidny kawałek przyjemności, czyli bitą śmietanę. Orzechy mieszamy i wkładamy do moździerza, roztłukujemy je na drobniejsze kawałki, którymi posypujemy bitą śmietanę.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka