Mikołajowy przysmak

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml mleka ryżowego
  • 2 łyżeczki miodu
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Pół łyżeczki imbiru
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki konfitury śliwkowej
  • Bita śmietana
  • 3 ciasteczka korzenne

Przygotowanie

Mleko ryżowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim Inkę (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Do kawy dosypujemy cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Delikatnie zamieszajmy. Dodajemy 2 łyżeczki konfitury śliwkowej i miód. Bardzo powoli mieszamy kawę, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Na przygotowaną kawę nakładamy bitą śmietanę. W rękach rozkruszamy ciasteczka korzenne, którymi następnie obsypujemy bitą śmietanę.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka