Migdałowe marzenie

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml wrzątku
  • 50 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka ekologicznego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 ziarna kardamonu
  • 2 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie

2 łyżeczki ulubionej Inki zalewamy gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Gotową kawę przelewamy do misy blendera. Dodajemy olej kokosowy i masło. Wsypujemy również dwie łyżeczki drobnoziarnistego brązowego cukru. Ziarna kardamonu bardzo dokładnie rozgniatamy w moździerzu. Musi z nich powstać bardzo drobny pyłek. Przesypujemy go do misy blendera.Teraz wystarczy zmiksować razem wszystkie składniki, około 2 minuty powinny wystarczyć. Gdy kawa będzie się blendować, spieniamy mleko migdałowe, które następnie przekładamy do wysokiej szklanki. Gotową kawę z blendera delikatnie przelewamy do spienionego mleka. Nasza kremowa i pełna aromatu kawa gotowa.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka