Magnezowa bomba

Składniki

  • 10 łyżeczek Inki z magnezem
  • 50 g kaszy jaglanej preparowanej
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 70 g mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 30 g nerkowców
  • 20 g suszonej morwy
  • 4 łyżeczki ksylitolu

Przygotowanie

W rondelku zagotowujemy mleko kokosowe wraz z olejem kokosowym, ksylitolem i kawą Inką. Gorącą masą zalewamy połamaną czekoladę, mieszamy aż całość się rozpuści. Masę czekoladową mieszamy z preparowaną kaszą jaglaną, morwą i orzechami, przekładamy całość do foremki wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy ciepłym nożem. Smacznego :)

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka