Lody jogurtowe

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 500 g jogurtu greckiego lub bałkańskiego
  • 4 łyżeczki masła orzechowego
  • 200 g dojrzałego banana
  • sok z cytryny
  • 3 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
  • liście melisy do dekoracji

Przygotowanie

W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki i bardzo dobrze miksujemy. Gdy masa będzie już jednolita, przekładamy całość do metalowej miski, którą umieszczamy w zamrażarce. Pozostawiamy, do całkowitego zamrożenia, mieszając co ok. 30 min. Gdy lody mają już odpowiednią konsystencję, za pomocą gałkownicy formujemy małe kulki. Smacznego :)

Na zimno Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka