Lodowy akompaniament

Składniki

  • 10 łyżeczek Inki z Magnezem
  • 5 żółtek
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 laska wanilii
  • 150 g syropu z agawy
  • 30 g nasion goji

Przygotowanie

Do szklanej miski wbijamy żółtka i dodajemy 150 g syropu z agawy oraz Inkę. Do rondla wlewamy około jednej szklanki wody i zagotowujemy, gdy woda się zagotuje skręcamy gaz na mały i ustawiamy miskę na rondlu i przy użyciu rózgi ubijamy. Gdy masa będzie miała około 80 stopni lub gdy masa jest na tyle gęsta, że można narysować ósemkę ściekającą z rózgi masą - zdejmujemy miskę i schładzamy masę. Kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z wystudzoną wcześniej masą, a następnie dodajemy do niej jagody goji i miąższ z wanilii, całość mieszamy. Masę przelewamy do foremki wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 12 godzin.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka