Leśna przygoda

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml gorącej wody
  • 2 łyżeczki mrożonych jagód
  • (w sezonie użyj świeżych)
  • 2 łyżeczki mrożonych malin
  • (w sezonie użyj świeżych)
  • 2 łyżeczki mrożonych wydrylowanych wiśni
  • (w sezonie użyj świeżych)
  • 6 listków mięty
  • 1 łyżeczka syropu cukrowego

Przygotowanie

Dwie łyżeczki Inki zalewamy gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i odstawiamy do ostudzenia. Jagody, maliny, wiśnie, listki mięty oraz syrop cukrowy umieszczamy razem w misie blendera. Zaczynamy je miksować na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając szybkość. Robimy tak przez około 2 minuty. Po tym czasie delikatnie łączymy ze sobą wcześniej przygotowaną kawę i powstały aromatyczny mus. Mieszamy wszystko łyżką i cieszymy się prawdziwym smakiem leśnej przygody.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka