Kwaśna minka

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 150 ml mleka
  • 1 dojrzałe kiwi
  • Sok z połowy limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 kostki lodu
  • Gruboziarnisty cukier trzcinowy
  • Pół szklanki mleka

Przygotowanie

Mleko zagotuj w rondelku, a następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy INKI. Dodaj łyżeczkę miodu i zamieszaj. Odstaw do ostudzenia. Do misy blendera włóż obrane kiwi i wyciśnij sok z połowy limonki. Dodaj zaparzoną i ostudzoną INKĘ oraz 4 kostki lodu. Całość zblenduj. Przelej do ulubionej szklanki, wyłóż na wierzch spienione wcześniej mleko i posyp odrobiną cukru trzcinowego.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka