Kukułeczka

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 100 ml mleka migdałowego
  • 100 ml mleka skondensowanego niskosłodzonego
  • 10 cukierków kukułek
  • Pół tabliczki mlecznej czekolady

Przygotowanie

Kukułki zalej 100 ml mleka niskosłodzonego. Następnie zacznij je gotować do całkowitego rozpuszczenia się cukierków, cały czas mieszając. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do masy mleczno – kukułkowej. W drugim rondelku zagotuj 100 ml mleka migdałowego, którym zalej 2 łyżeczki ulubionej kawy INKI. Zaparzoną INKĘ przelej do masy mleczno –kukułkowej i dokładniej wymieszaj. Kukułeczka gotowa do smakowania :)

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka