Korzenna bajka

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml mleka migdałowego
  • Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
  • Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 1 łyżeczka kakao
  • Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
  • 2 pierniczki
  • Bita śmietana

Przygotowanie

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami ulubionej Inki. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka