Kołysanka smaków

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml mleka roślinnego (najlepiej migdałowego)
  • 2 łyżeczki syropu pomarańczowego
  • lub konfitury pomarańczowej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 6 listków melisy

Przygotowanie

Listki melisy delikatnie oddzielamy od łodygi. Układamy je na dnie szklanki i zasypujemy brązowym cukrem. Delikatnie rozgniatamy całość łyżeczką. Tak przygotowaną szklankę odstawiamy na bok. W rondelku gotujemy mleko. Po ugotowaniu zalewamy nim wsypane wcześniej do szklanki 2 łyżeczki Inki i 1 łyżeczkę kakao, mieszamy. Dodajemy syrop lub konfiturę pomarańczową i całość ponownie energicznie mieszamy. Gotową kawę przelewamy do szklanki z melisą i cukrem. Delikatnie mieszamy i gotowe… idealnie sprawdzi się na ukojenie przed snem.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka