Kokosowa Inka

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • Mleko kokosowe (spienione lub podgrzane)
  • 0,5l śmietana 30%,
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • Wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie

Inkę mieszamy z mleczkiem kokosowym. Podgrzewamy mleko kokosowe i dodajemy je do wcześniej przygotowanej mieszanki. Całość mieszamy. Dekorujemy nasz napój czekoladową bitą śmietaną oraz wiórkami kokosowymi.

Czekoladowa bita śmietana: Śmietanę mieszamy z kakao i cukrem pudrem. Robimy z niej bitą śmietanę (w syfonie lub tradycyjnie).

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka