Inkowy pudding chia

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 4 łyżeczki stewii w kryształkach
  • 8 łyżeczek nasion chia
  • 300 ml mleka migdałowego
  • 1 mango
  • 20 g płatków migdałowych

Przygotowanie

W rondlu rozgrzewamy mleko, cukier i Inkę, czekamy aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy do rondla nasiona chia, mieszamy, odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem prażymy płatki migdałów na suchej patelni, a mango kroimy w kostkę. Część układamy na dnie słoiczków/szklanek, zalewamy puddingiem, a resztą mango i płatkami migdałów dekorujemy nasz deser.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka