Inkowy mus marchewkowy

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy INKA
  • 50 ml wrzątku
  • 150 ml mleka owsianego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 duża marchewka
  • 6 suszonych morel
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Szczypta kardamonu
  • Szczypta imbiru

Przygotowanie

Kawę INKA zalewamy 50 ml wrzątku. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie gotujemy ją w 150 ml mleka. Gdy już zmięknie, dodajemy suszone morele, cynamon, kardamon i imbir. Całość mieszamy. Dodajemy miód i ponownie mieszamy. Na koniec dolewamy wcześniej przygotowaną kawę INKA i całość blendujemy na jednolity mus.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka