Inkowe latto

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka Magne
  • 500 ml mleka krowiego
  • 3 krople olejku migdałowego
  • 2 łyżeczki gorzkiego kakao
  • 12 g orzechów pekan
  • kostki lodu

Przygotowanie

W małej filiżance przygotowujemy Inkę i następnie ją studzimy. Do kielicha blendera wlewamy przygotowaną esencję kawy, dodajemy olejek migdałowy oraz połowę przygotowanego mleka - wszystko blenderujemy. Przygotowany napój przelewamy do wysokich szklanek z kostkami lodu. Spieniamy pozostałe mleko i przekładamy na wierzch przygotowanego napoju. Całość posypujemy kakao i pokruszonymi drobno orzechami pekan.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka