Inkowa uciecha

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • mała puszka mleka kokosowego (chłodzonego w lodówce przez około 24 godziny)
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżeczki konfitury różanej
  • 2 łyżeczki posiekanych płatków migdałowych

Przygotowanie

Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwieramy i oddzielamy wodę od tłuszczu (biała warstwa na górze). Do tej drugiej dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Na małym ogniu podgrzewamy mleko z łyżeczką konfitury różanej i kawą INKA. Następnie przelewamy napój do wysokiej szklanki. Na wierzch dodajemy bitą śmietanę wymieszaną z łyżeczkę konfitury i prażone płatki migdałowe. Prawdziwa uciecha!

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka