Inka z chią

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 4 łyżki stołowe nasion chia
  • Szczypta cynamonu
  • Kawałek imbiru (1 cm)
  • 3 łyżki miodu
  • Konfitura z malinami
  • Maliny

Przygotowanie

W garnuszku podgrzewamy mleko migdałowe. Dodajemy nasiona chia, szczyptę cynamonu, Inkę i kawałek imbiru. Całość podgrzewamy 2-3 minuty. Na koniec dodajemy miód. Odstawiamy aż nasiona spęcznieją, wyjmujemy imbir. Kiedy deser wystygnie, przelewamy go do szklanki z wcześniej przygotowaną konfiturą malinową. Dekorujemy malinami. Deser może być też schłodzony.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka