Inka w malinach

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 200 ml mleka roślinnego lub krowiego
  • 3 łyżeczki malin (mrożonych lub świeżych)
  • Miód lub brązowy cukier
  • Szczypta chili
  • Bita śmietana

Przygotowanie

Mleko przelewamy do rondelka i gotujemy je. Następnie zalewamy nim dwie łyżeczki Inki i dwie łyżeczki kakao. Maliny miksujemy na mus (jeśli są mrożone to lepiej je chwilę wcześniej rozmrozić), który następnie przecieramy przez sitko, aby pozbawić go niepotrzebnych pestek. Tak przygotowane maliny dosładzamy miodem lub brązowym cukrem wg uznania, podsypujemy szczyptą chili i delikatnie mieszamy. Mus wkładamy na dno kubka lub wysokiej szklanki i zalewamy Inką z kakao. Całość mieszamy i rozsmakowujemy się w przyjemności.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka