Inka na wczasach

Składniki

  • 3 łyżeczki INKI klasycznej
  • 100 ml mleka
  • 750 gram jogurtu typu greckiego
  • 4 łyżki miodu
  • 100 gram malin
  • 100 gram jagód
  • 100 gram poziomek
  • 100 gram jeżyn

Przygotowanie

Mleko zagotuj w rondelku i następnie zalej nim 3 łyżeczki INKI klasycznej. Odstaw do całkowitego ostudzenia. Owoce umyj pod bieżącą wodą i przełóż do misy blendera. Dokładnie je zmiksuj, następnie dodaj jogurt, schłodzoną Inkę oraz miód. Wszystko razem miksuj około 10 minut. Gotową masę przełóż do pojemnika na lody i włóż do zamrażarki na około 6 godzin. Po tym czasie lody będą gotowe. Możesz udekorować je również kawałkami owoców.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka