Granita kawowa

Składniki

  • 8 łyżeczek Inki Klasycznej
  • 200 ml wody
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 8 łyżeczek ksylitolu
  • 3 banany
  • 30 g preparowanego amarantusa
  • 120 g wiórków kokosowych

Przygotowanie

Inkę mieszamy z wodą, mlekiem i ksylitolem, aż całość się połączy. Kawową mieszankę zagotowujemy i studzimy, a następnie przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na całą noc.
Banany rozgniatamy widelcem, mieszamy z amarantusem i wiórkami kokosowymi. Z masy formujemy 4 większe ciasteczka lub 8 małych i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.
Lodową masę zdrapujemy widelcem, aż powstanie kawowy śnieg. Lody podajemy z ciastkiem :)

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka