Daktylowe batoniki

Składniki

  • 8 łyżeczek Inki Klasycznej
  • 200 g daktyli
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 30 g nerkowców
  • 30 g migdałów
  • 30 g płatków owsianych

Przygotowanie

Z daktyli usuwamy pestki i zalewamy gorącą wodą aby zmiękły. Orzechy miksujemy w malakserze lub blenderze kielichowym do konsystencji bułki tartej. Daktyle odsączamy i dodajemy do orzechów. Do masy dodajemy 8 łyżeczek Inki i całość ponownie miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do miseczki, mieszamy z płatkami owsianymi oraz żurawiną. Całość schładzamy w lodówce.
Po schłodzeniu masę wałkujemy przez dwa kawałki folii spożywczej i tniemy na batoniki. Batoniki możemy posypać sezamem lub wiórkami kokosowymi.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka