Cud, miód i orzeszki

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy INKA
  • 2 łyżki drobno zmielonych orzechów pekan
  • 200 ml mleka
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżeczki miodu
  • Szczypta suszonej słodkiej papryki
  • Bita śmietana

Przygotowanie

Przygotowane, zmielone orzechy przesypujemy do szklanki i dodajemy dwie łyżeczki miodu. Całość delikatnie mieszamy. Do mleka dodajemy laskę wanilii i podgrzewamy. Pod koniec gotowania dodajemy naszą miodowo-orzechową masę oraz szczyptę suszonej słodkiej papryki i energicznie mieszamy. Zalewamy dwie łyżeczki ulubionej INKI. Wierzch kawy przyozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy lekko rozdrobionymi orzechami pekan.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka