Bratki gagatki

Składniki

  • 3 łyżeczki INKI klasycznej
  • 200 ml wrzątku i 3 łyżki ciepłej wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 łyżki cukru pudru i 2 łyżeczki miodu
  • 200 gram ciasteczek owsianych
  • 200 gram serka mascarpone
  • 2 morele
  • Kilka polnych bratków

Przygotowanie

3 łyżeczki INKI klasycznej zalej wrzątkiem. Żelatynę zalej 3 łyżkami ciepłej wody. Dodaj do niej zaparzoną INKĘ oraz cukier puder. Energicznie wymieszaj całość i odstaw na kilka minut. Morele obierz, a następnie pokrój w drobną kosteczkę. Mascarpone przełóż do miski i dodaj miód oraz pokrojone morele. Całość delikatnie wymieszaj. Na dno szklanki pokrusz ciasteczka. Następnie wyłóż na nie masę z mascarpone i moreli. Na wierzch wylej przygotowaną galaretkę z kawy INKA. Zatop w niej kilka polnych bratków. Tak przygotowany deser odstaw na kilka godzin do lodówki.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka