Arbuzowa afera

Składniki

  • 2 łyżeczki INKI klasycznej
  • 100 ml wrzątku
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę arbuza
  • Pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 4 listki szałwii
  • 4 listki mięty
  • 2 łyżki miodu
  • 2 kulki lodów waniliowych
  • 1 łyżeczka drobno posiekanych pistacji

Przygotowanie

2 łyżeczki Inki Klasycznej zalej wrzątkiem, ostudź, a następnie wlej do misy blendera. Dodaj arbuza, jogurt naturalny oraz listki szałwii i mięty. Na końcu wlej miód oraz dorzuć dwie kulki lodów waniliowych. Całość zblenduj na jednolitą i puszystą masę. Przelej do szklanki i posyp na wierzchu drobno posiekanymi pistacjami.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka